Her på siden:

  • Rutebeskrivelse

  • Rutekort

  • Sværhedsgrad

  • Ruteprofil

  • Forplejningszoner

  • Samaritter

RUTE-BESKRIVELSE

BISSEN udmærker sig ved en meget rost rute. Ruten er meget varieret og du kommer rundt i byens bakker, på skovens spor og gennem steder man slet ikke kan cykle til daglig. Det giver en helt unik oplevelse. Samtidig giver den gamle værftskulisse løbet en rå og autentisk ramme. Du kan roligt glæde dig til at skrue bissen på!

Første del er i Svendborgs kuperede gader krydret med Galgebakken og Rottefældeskoven. Høj fart, fedt flow, anstrengende stigninger og masser race.

Anden del er i Stevne- og Halling Skoven. Her har Svendborgs sporbisser brugt tusindevis af timer på at skabe spor med tekniske elementer (med forløb der kan køres af alle) og spor med et formidabelt flow. Sporene er flittigt brugt og i løbssammenhæng kommer de virkelig til sin ret.

Tredje del er Svendborgs havnepromenade og front. Turen går hjem langs smukke Christiansminde og tilbage til de rå havne- og værftskulisser. Listige spor, skov, smuk tur helt nede ved vandet, ramper på værftsøen og i Rundbuehallen.

I starten af løbet vil der være et startstræk for at få spredning på feltet. 

RUTEkort

Varieret 25,6 km rute med stævneplads midt i Svendborg på den gamle værftsø, Frederiksøen. Første runde er 28,6 km lang, da den indeholder et 3 km langt startloop i Svendborg by.

Ruten går gennem de kuperede små gader i Svendborg by og gennem det fedeste terræn i de bynære skove.

Længde (per omgang): 25,5 km - første runde er dog 28,5 km.
Højdemeter (per omgang): ca. 375 hm.

BISSEN: 3 omgange (79,5 km)
BUMSEN: 2 omgange (54 km)
NITTEN: 1 omgang (28,5 km)

2019 ruten minder om 2018-ruten. Dog med en række ny-skabelser. Vi har alle de fede spor med i Hallind- og Stevneskoven, vi kører ind gennem hele Føtex (kun på 2. og 3. omgang) og ruten går gennem Ring-Andersen træskibs-værftet, som den dag og siden 1860´erne har leveret træskibe i flot og høj kvalitet. Et sandt stykke maritimt Svendborg historie. Det er også nyt med et startloop på 3 km for at sprede feltet på 800 MTB bisser, der sendes afsted samlet.

Se 2019-ruten herunder. Forbehold for ændringer (meldes ikke nødvendigvis ud, hvis det er tæt på løbsstart).

 

 

 

 

Runde 1. Se runde 1 her, klik på kortet. Længden er 28,5 km.

 

 

 

 

 

Runde 2 og 3. De to runder er identiske. Længden er 25,5 km.


JUNIOR-BISSEN: lukket rute på Frederiksø på ca. 1 km. Ruten er helt flad, men der vil være forhindringer/hop undervejs. Der vil være en nemmere rute uden om alle forhindringer. Mere her

Sværhedsgrad

Alle kan være med - hvis altså du har en mtb og har kørt mere end et par måneder på den. Ruten er middelsvær. Med enkelte svære passager. Det er hovedsdageligt dit tempo i sporet og distancen, der afgør sværhedsgraden.

Er du nybegynder anbefaler vi NITTEN (28 km).

Er du øvet, stålsat og i rigtig god form anbefaler vi BISSEN (79 km). Og vi mener det! Det kræver noget at blive en rigtig MTB BISSE. Du har max 4 timer og 44 minutter til at gennemføre de 75 km og du skal have kørt de første 50 KM på 3 timer for at få lov til at køre ud på den sidste af de tre omgange. På sidste omgang vil vores såkaldte lukke-bisse køre i et tempo der svarer til en omgangstid på 1 time og 44 minutter. Hvis du bliver indhentet af lukke-bissen er der no-mercy, så er det fyraften og du vil blive pillet ud af løbet.  

Er du formmæssigt og teknisk et sted mellem NITTEN og BISSEN, så bør du køre BUMSEN (54 km).

BISSEN MTB er et MTB løb på MTB spor.

ruteprofil

Der er ca. 375 højdemeter per omgang. Klik på rutekortene ovenfor - de linker til GPSies og her fremgår højdeprofilen.

FORPLEJNINGSZONER

I startområdet er der vand, bananer og energidrik.

På ruten er der ét depot som passeres én gang per omgang (efter 12,5 km). Her er der vand, energidrik, saft, kage og bananer.

I målområdet (ved ny omgang) er der en zone, hvor rytterne kan stille deres egen forplejning.

Når du kommer i mål er der bananer og vand. Desuden er der en Heineken 0.0 og en god portion chili con carne (som en del af startgebyret).

I målområdet vil Kammerateriet (bar og cafe) sælge øl, sodavand, kaffe mv. Tilskuere og andre kan også købe her. Tilskuere kan også købe chili con carne til 60 kr for en portion.

samaritter

Samaritterne er kompetente og mobile, så hjælpen er nær, hvis uheldet skulle være ude. Vi har fire paramedicinere. En fast post på Frederiksø og tre på cykel fordelt på MTB på ruten, så hjælpen altid er nær. Mobilnummeret til samaritterne står på din nummerplader (startnummeret som du får udleveret i indskrivningen). Ring til vores samaritter, hvis du selv eller andre har brug for hjælp.